Copyright © 2016 Oxygen Servicii.
Toate drepturile rezervate.


 

Oxygen Events organizează pe 22 februarie o nouă ediție a conferinței România, Încotro?.

Conferințele Oxygen Events îmbină totdeauna subiectele de actualitate cu cele care explorează viitorul pe termen mediu și lung. Anul 2018 a debutat în forță. Scumpirile înregistrate pe toate piețele, șocurile bursiere majore, incertitudinile interne legate de politicile salariale și fiscale, și incertitudinile la  nivel european legate de BREXIT și Uniunea Bancară sunt tot atâția factori care contribuie la crearea unui climat de nesiguranță cu impact putenic asupra climatului investițional român.

Pentru publicul larg, ancorat în prezent, probabil că subiectul cel mai atractiv îl constituie explicarea cauzelor inflației. Pentru publicul de specialitate, temele legate de evoluția în viitor a economiei României și de modificări ale pieței muncii constituie un bun prilej de a-și confirma ipotezele sau de a afla lucruri noi.

Andrei  Rădulescu, Senior economist la Banca Transilvania & cercetător la Institutul de Economie  Mondială, afirmă că "economia României a accelerat în ultimele trimestre, evoluând peste ritmul potențial pentru al  cincilea an consecutiv în 2017, într-o evoluție determinată de mix-ul relaxat (fără precedent) de politici economice. Pe de altă parte, reformele structurale au tergiversat în ultimii ani, cu impact nefavorabil pentru ritmul de dezvoltare. Totodată, se acumulează o serie de provocări (inclusiv de politică economică), într-un context internațional caracterizat prin maturitatea ciclului economic post-criză și majorarea graduală a costurilor de finanțare”. Un subiect important, ce trebuie să se regăsească pe agenda oricarui Guvern, îl   reprezintă competitivitatea economiei românești și îl regăsim în tematica dezbaterii noastre.

“Economia României poate deveni competitivă doar în contextul regândirii contractului social între stat și   cetățean” consideră Grațiela Iordache, MBA, DRD Academia Română. Și pentru că nu putem avea o  economie competitivă fără resursa umană, o temă majoră a evenimentului nostru este axată pe acest      subiect.

“Muncim altfel decât au muncit părinții noștri, munca în sine își schimbă nu doar conținutul ci și natura. Cum își doresc oamenii să muncească, cum va arăta munca în viitor, prin ce transformări ne așteptăm să treacă?” Sunt întrebări esențiale privind viitorul muncii și munca în viitor la care își propun să răspundă prin prezentări și dezbateri profesioniștii în resurse umane Nevenca Doca, directorul HR al Băncii Transilvania,         Sorin Faur, fondatorul Academiei de HR, Leonard Rizoiu, CEO leoHR și Gabriel Chicioreanu, consilier carieră 4Career.

Moderatorul Ana Maria Vasile, jurnalist Wall Street și invitații, vor analiza direcțiile de dezvoltare ale României într-un context internațional caracterizat prin maturarea ciclului economic post-crizā și majorarea gradualā a costurilor de finanțare. Printre invitați, personalități ai spectrului economic și universitar:
Florin Dănescu, președinte executiv Asociația Română a Băncilor, Andrei Rădulescu, Senior economist Banca Transilvania & cercetător Institutul de Economie Mondială, Adrian Codîrlașu, președinte CFA, Valentin Lazea, economist șef Banca Națională a României și Adrian Vasilescu, consilier strategie   Banca Națională a României, Aurelian Dochia, analist financiar, prof. Gheorghe Hurduzeu, decan     Facultatea de Relații Internaționale, prof. Cristian Păun, prodecan Facultatea de Relații Internaționale și prof. Monica Dudian, Facultatea de Economie Teoretică și Aplicată, Academia de Studii Economice,
Grațiela Iordache, MBA doctorand Academia Română, *Lucian Anghel, președinte BVB.
INFO&CONTACT: oxygen@oxygen-events.ro   hermina.apostol@oxygen-events.ro

inregistrare eveniment