România Încotro?

Digital Banking&Cybersecurity Transformarea Digitală, între oportunitate și strictă necesitate

24 iunie 2020, 12:00 , ZOOM

AGENDA

Digital Banking&Cybersecurity Transformarea Digitală, între oportunitate și strictă necesitate

Sesiune de discutii in Focusuri

România unui nou inceput

Pandemia de COVID-19 a creat noi provocări pentru instituțiile financiare și pentru populație, restricțiile de circulație și măsurile de distanțare fizică au impus utilizarea serviciilor de la distanță. Dacă înainte de această perioadă vorbeam despre oportunitățile pe care le generează tehnologia, acum digitalizarea devine o necesitate în condiții de siguranță pentru clienți și pentru personal. Iată că trebuie să adaptăm și să regândim modul în care lucrăm, modul în care comunicăm și organizăm conferințe, modul în care interacționăm cu clienții și partenerii…iar criza sanitară generată de coronavirus a devenit un accelerator al digitalizării. O piață eficientă are nevoie de mai mult decât dezvoltările individuale – este nevoie de o viziune la nivelul societății, de un cadru de reglementare național adaptat celui European, de standardizare, de armonizare și derulare de proiecte de modernizare a infrastructurilor de piață în toate ecosistemele.

În contextul evoluției tehnologiei și schimbărilor rapide în comportamentul clienților, tot mai multe instituții s-au adaptat și au dezvoltat și lansat aplicații informatice, și-au automatizat procesele interne, și-au adaptat sistemele și procedurile pentru a pune la dispoziția clienților aplicații de acces la servicii prin Internet și mobil care să corespundă cerințelor acestora pentru servicii rapide, comode, eficiente și transparente, care vor duce la diminuarea deplasărilor, eliminarea hârtiilor și a birocrației.

Și ecosistemele serviciilor financiar bancare și utilităților se află într o nouă etapă de evoluție, fiind preocupate de redefinirea unor noi modele de afaceri, dezvoltarea de noi servicii, menite să aducă o mai mare deschidere, transparență, competitivitate și să stimuleze inovaţia. La aceasta evoluție contribuie și parteneriatele încheiate de bănci cu companii FinTech, având ca efect diversificarea și simplificarea serviciilor oferite, în contextul noilor reglementări europene (PSD2).

În tot acest context vom vorbim despre Semnătura electronică, aspect obligatoriu în transformarea digitală a României, despre modernizarea cadrului legislativ național și de armonizare cu legislația europeană, referindu- ne în special la Legea semnăturii electronice – Legea 455/2001 – care ar trebui pusă de acord de urgență cu Regulamentul (UE) nr. 910/2014 privind identificarea electronică și serviciile de încredere pentru tranzacțiile electronice pe piața internă, care recunoaște valoarea juridică a tuturor tipurilor de semnături electronice și despre confidențialitatea și securitatea informațiilor și a datelor personale, despre riscurile operaționale și asigurarea riscurilor cibernetice, despre plățile instant și asigurarea securității aplicațiilor în mobile banking.

Informatiile de ultima ora, opiniile si solutiile sunt doar la un click distanta; vom dezbate despre:

Panel 1

1. Transformarea digitală, între oportunitate și strictă necesitate - Marius Flore, director digital, Banca Transilvania, Alex Iosif, csm, TypingDNA, Anca Paliu Dragu, Deputy Ceo, E.on

2. Transformarea digitală a industriei bancare - Mugur Podaru, Director, Directia Operatiuni la Distanta, CEC Bank

3. Plățile instant - Ionel Dumitru, consilier al directorului general, TRANSFOND

4. Semnătura Electronică - Costin Burdun, director adjunct certSIGN

5. Decizia Curții Supreme privind semnătura electronică în contractele de credit semnate la distanță - Adrian Ispas, membru în Comitetul Director, ACJSFB

6. Payments in the age of Covid19 - Antonio Eram, CEO, Netopia

Panel 2

7. GDPR: Securitatea informațiilor și a identității clienților - Bogdan Panait, Founder Lexdata

8. Riscuri operaționale - Andreea Magdalena Surcel, expert risk

9. Importanța asigurării riscurilor cibernetice - Călin Rangu, președinte ISF

10. Cybersecurity: Securitatea aplicațiilor în mobile banking - Sergiu Zaharia, Cyber Security Officer - Huawei Romania

11. Managementul vulnerabilităților de securitate cibernetică pentru aplicațiile bancare Cătălin Pătrașcu, Cybersecurity Architect, NNT Data România

MODERATORI&SPEAKERI

Moderatorii si Speakerii evenimentului sunt antreprenori, top manageri, experti, specialisti, ministrii, secretari de stat, reprezentanti ai autoritatilor, profesori universitari.

speakers

Rodica Tuchila

director executiv, ARB
speakers

Anca Paliu Dragu

Deputy Director General E.ON Romania
speakers

Alex Iosif

csm, TypingDNA
speakers

Marius Flore

director digital, Banca Transilvania
speakers

Mugur Podaru

director Directia Operatiuni la Distanta, CEC Bank
speakers

Ionel Dumitru

consilier al directorului general, TRANSFOND
speakers

Costin Burdun

director adjunct CertSIGN
speakers

Adrian Ispas

membru Comitet Director, ACJSFB
speakers

Andreea Magdalena Surcel

expert risk
speakers

Calin Rangu

presedinte ISF
speakers

Bogdan Panait

founder Lexdata
speakers

Catalin Patrascu

Cybersecurity Architect, NTT Data Romania
speakers

Sergiu Zaharia

Cyber Security Officer, Huawei Romania
speakers

Antonio Eram

CEO Netopia