Contact | 021.322.24.20 | office@oxygen-events.ro

Copyright © 2015 Oxygen Servicii.
Toate drepturile rezervate.
Site by


Piaţa cu ponderea cea mai mare vizată de Conferinţa "Relaţia cu consumatorul de servicii financiare" este cea imobiliară, care va înregistra cele mai mari consecinţe ale Legii dării în plată şi implementării Directivei Europene a Creditului Ipotecar şi asupra căreia se poate face analiza cu cel mai mare impact financiar a evoluţiei de la consumerism, specific perioadei de boom, la consumatorism, specific perioadei post-criză.
                                                                                       Dr. Ion Radu Zilişteanu,consultant financiar, expert contabil, evaluator imobiliar, profesor de economie
"Directiva 17/2014, atât de mult discutată și pomenită, este prezentată publicului român doar sub un singur aspect: Darea în Plată. Ori, în Directiva 17, cu peste 70 de pagini, referința la Darea în Plată cuprinde 5 rânduri iar esența este cu totul alta decît cea înțeleasă la noi. ESENȚA legii în spiritul și litera ei este UMANIZAREA pieței serviciilor financiare. În acest sens Directiva cere fiecărui stat să transpună această cerință într-un pachet de legi."
                                                                                                    Adrian Vasilescu, consultant Strategie BNR
"Este unanim acceptată, la nivelul cercetării economice și sociale o realitate cu atribut de axiomă, aceea că oricât de bine ar fi gândită o lege și oricât de corect ar fi aplicată, efectele ei pozitive vor fi contrabalansate în timp de apariția obligatorie a unui număr, cel puțin egal, de efecte negative. Este un fenomen normal având în vedere multitudinea de conexiuni pe care aplicarea unei legi o determină în relațiile intra și extra economice și sociale, în contextul unui tip determinant de comportament al utilizatorilor legii. Dezbaterile publice ale propunerilor legislative, consultările cu cei în cauză, analizele economice și sociologice de fundamentare trebuie să fie și în România secolului XXI, țară membră a UE, elemente indispensabile oricărei inițiative legislative, dacă se dorește construcția unui stat de drept"
                                                                                                                                       Prof. univ. Mircea COSEA
"Creditarea pe retail a traversat mai multe perioade de evoluţie: dacă la începutul anilor 2000 a existat o creştere accelerată în care toate lucrurile au evoluat foarte rapid cu modificări ma- jore într-o piaţă foarte tânără şi lipsită de experienţă, apoi a urmat o perioadă de redresare în care băncile, dar şi clienţii s-au reaşezat şi temperat. Creşterea populaţiei bancarizate va fi un lucru important, la fel şi digitalizarea şi conceptul Big Data, un sistem complex de analiză a comportamentului clientului şi a tuturor datelor disponibile. Toate acestea vor conduce la o schimbare fundamentală la nivel de strategie, iar influenţa va fi resimţită de clienţi la produse şi serviciile oferite de bănci. 2016 va fi un an de provocări care vor defini activitatea băncilor pentru următorii 10 ani."
                                                                           Dana Demetrian, vicepresedinte Retail & Private Banking, BCR
"Avansul tehnologic şi dinamica cu care se dezvoltă peisajul financiar modern deschid noi oportunităţi pentru apropierea faţă de consumator, iar iniţiativele MasterCard sunt o dovadă în acest sens. Licenţierea directă a Trezoreriei Statului ca acceptator de plăţi cu cardul, extinderea continuă a platformei de avantaje şi privilegii MasterCard Premium, campaniile MasterCard de promovare a tehnologiei contactless, precum şi proiectele pentru creşterea nivelului de educaţie financiară sunt demersuri care îmbunătăţesc experienţa consumatorului, aducând rapiditate, securitate şi comoditate."
                                                                              Cosmin Vladimirescu, General Manager pentru Romania, MasterCard
“Protecția Consumatorilor trebuie să treacă din faza de limba de lemn la lucruri concrete și palpabile, trebuie să aducă valoare adăugată în viața fiecărui consumator de servicii financiare. Numai printr-o abordare sistematică și profesionistă de monitorizare proactivă și de măsuri reactive,inclusiv de educație financiară, se poate restabili încrederea consumatorilor în piața financiară."
                                                                                           Călin Rangu,  director Direcția Protecția Consumatorului ASF
Alina Nicoleta Ghica
judecător CSM
Bogdan Pandelică
președinte ANPC
Steven van Groningen
președinte  CPBR
Cătălin Pârvu
membru Comitetul Director ARB
Florin Dănescu
președinte executiv ARB
Paul Anghel
director general ANPC
Bogdan Preda
secretar general CPBR
Bogdan Pleșuvescu
director Direcția juridică
Banca Transilvania
Stan Târnoveanu
avocat ZRP
Sorin Mierlea
președinte InfoCons
Gabriela Folcuț
director Comunicare ARB
Alexandru Păunescu
membru Colegiului de Coordonare  CSALB
Raluca Bănuţă
director, Produse & Servicii Bancare CEC Bank

Mesaj comun ARB-CPBR privind Darea in Plata