15 octombrie, 2018, CROWNE PLAZA Hotel,

Primavera Ballroom

Viitorul & Siguranta Platilor Electronice

Redefinind viitorul: Noul ecosistem al serviciilor financiare în era digitală

 

 

Viitorul & Siguranta platilor electronice

Evenimentul inclus în calendarul ECSM, este organizat cu sprijinul Asociației Române a Băncilor, ANSSI, CFA & CERT-RO și în parteneriat cu Banca Transilvania, Allevo și APERO.

Plățile electronice - Evoluție sau revoluție: "Tehnologiile digitale au un impact incontestabil asupra lumii finanțelor și băncilor. Fie că este vorba de blockchain, inteligență artificială, robotizare a proceselor sau învățării, lumea finanțelor le adoptă. Va fi însă o simplă evoluție sau o revoluție care va aboli structurile tradiționale?"Prof.univ VASILE BALTAC președinte ATIC

Evenimentul structurat în trei sesiuni interactive, va fi moderat de Rodica Tuchilă, director executiv ARB și Răzvan Grigorescu, CISO Cec Bank. Invitaţi străini şi români, speakeri cu expertiză, vor aborda subiecte de actualitate care preocupă nu numai comunitatea bancară, ci şi pe toţi cei interesaţi de evoluția domeniului financiar-bancar în România, dar și la nivel global.


Tehnologiile digitale au creat o nouă dimensiune a operațiunilor financiare: plăți fără cash, monezi virtuale, portofele electronice iar ecosistemul financiar este “amenințat” de aceste tehnologii. Însă, lumea digitală este și o mare oportunitate: cei peste 2 miliarde de adulți din lume nebancabili pot fi atrași în lumea fără cash, nu numai de bănci, ci și de noii operatori financiari, care devin foarte activi și puternici. Soluția propusă de
Allevo pentru asigurarea conformității băncilor cu prevederile PSD2 trece dincolo de dispozițiile directivei, dându-le băncilor posibilitatea de a folosi infrastructura open pentru a le oferi noi servicii clienților, fie ei persoane fizice sau juridice. Rodica Tuchilă afirmă că: ”Evoluția rapidă a tehnologiei schimbă în mod structural industria serviciilor financiar-bancare. Investițiile în inovația digitală și finanțarea proiectelor de tehnologia informației sunt exemple care arată că industria bancară sprijină inovația tehnică în serviciile financiare. Însă adoptarea noilor tehnologii implică cerințe complexe de
 securitate și administrare a riscurilor, în paralel cu eforturile de implementare a noilor reglementări europene.” Între siguranță și risc vom vorbi despre inovație, tehnologie, noul ecosistem al
serviciilor financiare în era digitală. În acest context  Raluca Micu, expert BNR va prezenta câteva aspecte cu privire la noul cadru de monitorizare în domeniul plăților, din perspectiva cerințelor în materie de securitate prevăzute în Regulamentul nr. 3/2018 privind monitorizarea infrastructurilor pieţei financiare şi a instrumentelor de plată cât și cerințele stabilite la nivel european cu privire la securitatea plăților (ex. Ghidul privind securitatea plăților pe internet, PSD2 și Regulamentul
delegat nr. 389/2018). În ceea ce privește securitatea plăților Nelu Munteanu, director tehnic Cert.ro va prezenta amenințările în spațiul cibernetic național iar Tudor Goicea, Business
development, susține că 3D Secure 1.0 a incercat să scadă frauda online și să crească comerțul
online prin creșterea încrederii utilizatorilor. Ratele de conversie cu 3D Secure au scăzut iar frauda a atins noi vârfuri în ultimii ani. Vine momentul pentru 3D Secure 2.0, o soluție în sfârșit destul de versatilă încât să atingă scopul inițial. În noul ecosistem, securitatea și experiența utilizatorilor pot fi optimizate concomitent prin soluții inovative precum Typing Biometrics.

Info & Înscrieri: oxygen@oxygen-events.ro

 

 

Participanti

Audiența este specializată, reunind manageri, antreprenori, specialiști în comunicare, consultanți, investitori, reprezentanți ai oficialităților și ONG-urilor și reprezentanți ai presei.

2 Sesiuni / 5 Focus

Evenimentul este structurat pe sesiuni si focusuri.

22 Speakers

Antreprenori de succes, manageri performanti si profesionisti cu experienta in domeniul lor de expertiza, profesori universitari, reprezentanti ai autoritatilor locale, membri ai guvernului, diplomati economici, speakeri motivationali, performeri, oameni de cultura, artisti.

 

 

Speakers

Speakerii evenimentului sunt antreprenori, top manageri, experti, specialisti, ministrii, secretari de stat, reprezentanti ai autoritatilor, profesori universitari.

Program

11.00-11:40
Registration, Welcome coffe & Networking
11:40-12:30

Deschiderea Conferinței
" Plățile electronice - evoluție sau revoluție?"                        

Guest Speaker: prof.univ. Vasile Baltac, președinte ATIC

Ghiseul.ro, un instrument modern de plată în relația cu statul

12:30-14:00 Sesiunea 1: Redefinind Viitorul: Noul ecosistem al serviciilor financiare în era digitală

Noile reglementări și piața unică digitală

Oportunități pentru bănci dincolo de PSD2

E-commerce-ul în context PSD2

Plățile Instant în centrul noului peisaj global al plăților

Ghidul privind securitatea plăților pe internet, PSD2 si Regulamentul delegat nr. 389/2018) - noul cadru de monitorizare în domeniul plăților, din perspectiva cerințelor în materie de securitate prevăzute în Regulamentul nr. 3/2018 privind monitorizarea infrastructurilor pieţei financiare şi a instrumentelor de plată - cerințele stabilite la nivel european cu privire la securitatea plăților

Ghidul privind securitatea plăților pe internet, PSD2 și Regulamentul delegat nr. 389/2018)

 

 

14:45-17:00 Sesiunea 2: Inovare & noi modele de business 
 

14.45 - 15.30 FOCUS : Inovare & noi modele de business

Fintech & Blockchain în plățile electronice: Inovare & noi modele de business

Monedele virtuale&Tehnologia blockchain: riscurile asociate utilizării și deținerii unor astfel de monede virtuale

Rolul inovațiilor tehnologice în asigurări

15.30- 16.30 FOCUS: Tehnologii în sprijinul GDPR

Tehnologii în scop de asigurare conformitate

GDPR în practică

Anonimizarea datelor cu caracter personal și potențiale soluții

16.30 - 17.00 FOCUS: Securitatea & siguranța plăților

Amenințările în spațiul cibernetic național

Viitorul siguranței plăților online

 

 

DESPRE NOI

Echipa Oxygen Events are o experienta de peste 15 ani in organizarea si managementul evenimentelor. In urma cu zece ani a lansat un nou proiect  ambitios prin care si-a propus crearea unui cadru de discutii proiective care sa puna fata in fata personalitati ale mediului de afaceri local si multinational cu reprezentati ai administratiei publice si locale si ai asociatiilor profesionale reprezentative, sub umbrela unui brand global: “ Romania, ÎNCOTRO? ”

Ne concentram astfel activitatea in organizarea dezbaterilor  eveniment atat in domeniul financiar-bancar, cat si in domenii de reala importanta pentru economie, cum ar fi IT&C, securitate, asigurari, industrie, servicii si distributie. Lucram cu profesionalism, ne inconjuram de colaboratori cu experienta, iar sarea si piperul evenimentelor noastre  il constituie calitatea dezbaterilor, actualitatea subiectelor si consistenta audientei.

Experienta in domeniul organizarii de evenimente ce trateaza aceste subiecte, nu de putine ori delicate, ne-a adus loialiate si recunoastere din partea invitatilor, a participantilor  si a partenerilor. De la infiintare pana in prezent, Oxygen Events a organizat peste 100 de conferinte care au insumat peste 10.000 de participanti .

 

 

 

 

OXYGEN EVENTS

Consideram ca experienta si profesionalismul echipei Oxygen Events sta in capacitatea de a identifica subiectele de actualitate care preocupa mediul de afaceri si guvernamental, in capacitatea de a organiza dezbateri eveniment care sa dea substanta si continut intrebarilor permanente care se subscriu brandului nostru: “Romania, ÎNCOTRO?”.

“Oxygen Events “ este un reper al excelenței in domeniul evenimentelor (conferințe, seminarii, workshopuri), care oferă o acoperire globală a tuturor sectoarelor importante ale afacerilor:financiar-bancare, piețe de capital, sănătate, tehnologia informației, asigurări etc.

Succesul nostru se bazează pe producerea de evenimente de înaltă calitate, concepute pentru a oferi informații cheie, pentru a ajuta partenerii în adoptarea de bune practici în toate disciplinele de afaceri, pentru a aduce împreună furnizori și factori de decizie dintr-o gamă largă de servicii și industrii.

Vrem sa realizăm parteneriate pe termen lung cu organizațiile cele mai de seamă și de perspectivă și să devenim unul dintre principalii jucători de pe piața globala a organizatorilor de evenimente și să obținem o poziție distinctă de leader în anumite categorii de evenimente.

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie

Toate evenimentele noastre se desfasoara in locatii specifice activitatii.

HOTEL CROWN PLAZA

BUCURESTI

 

< >

 

Partener

 

 

 

 

 

 

 

 

DATE CONTACT

aleea NEGRU VODA nr. 6, sector 3, Bucuresti

Persoane de contact

ILEANA GHICA

e-mail: ileana.ghica@oxygen-events.ro

HERMINA APOSTOL

e-mail: hermina.apostol@oxygen-events.ro

OFFICE

oxygen@oxygen-events.ro

Telefon : 0744.646.502

EVENIMENTE TRECUTE

<

  • Banca Viitorului
  • Antreprenoriat
  • Digital Banking

  • CONTACT

    < >