România, Încotro?

“Economia României – Provocări 2019”

28 februarie 2019, la Hotelul Marshal Garden, sala Panoramic

Evenimentul face parte din ciclul de evenimente financiar – bancare inițiate și organizate de societatea noastră. Ca în fiecare an, prima conferința din calendarul Oxygen Events se referă la economia României, sistemul financiar bancar, provocări pentru anul care a început și impactul lor asupra economiei românești. Este un eveniment adresat profesioniștilor care doresc să fie la curent cu tot ce este nou atât în economia românească cât și în comunitatea bancară, cu tot ceea ce înseamnă provocările și oportunitățile din mediul de afaceri aduse de noile reglementări, tehnologiile de informare și comunicare, de tendințele de dezvoltare care ne vor guverna viitorul.

Informatizarea și tehnologizarea s-au accentuat spectaculos în zona financiar bancară în ultimii ani iar instituțiile financiare private și de stat s-au aliniat acestor tendințe. În contextul evoluției rapide a tehnologiei și a cerințelor pentru viteză, usurință, comoditate, transparență și siguranță în serviciile financiar-bancare, inovația trebuie să constituie una dintre principalele preocupări. Dacă instituțiile financiar bancare private, aplică noile tehnologii și s-au digitalizat și statul dovedește că știe, că vrea și poate. În industria financiar-bancarā, inovația poate fi cheia pentru o ofertă de servicii în acord cu cerințele în creştere ale utilizatorilor și pentru o performanță superioară în relațiile cu partenerii și clienții.

În miezul problemelor se află rolul monedei euro în Europa. Potrivit Comisiei Europeane, Euro este moneda a peste 340 milioane de europeni în 19 state și a devenit “un simbol al unității, suveranității, stabilității și solidității”. Doar dacă există o înțelegere comună a tuturor participanților din piață se poate asigura siguranța sistemului financiar. “Lansarea euro în urmă cu două decenii a avut la bază o decizie politică, cu importante consecințe în sferele economică și socială. Analiza primilor 20 de ani de existență evidențiază impactul și reacția la testul de maturitate – Marea Recesiune, un șoc simetric cu importante consecințe asimetrice. În ultimii ani ponderea Zonei Euro în PIB-ul global a scăzut, iar decalajul de dezvoltare față de SUA s-a adâncit. În prezent regiunea se îndreaptă spre finalul ciclului economic post-criză și are nevoie mai mult ca oricând de un nou model de dezvoltare durabilă și convergență”, afirmă directorul Departamentului analiză macroecnomică de la Banca Transilvania care va vorbi desprei cei 20 de ani Euro.

AGENDA

8.30 – 9.15 Welcome coffee & Înregistrare

9.15 – 12.45 Climatul macroeconomic național și internațional: Provocări 2019 și impactul în economia românească

Moderator: Jurnalist Ana Maria Vasile, Wall Street

• FOCUS Provocări 2019: Tehnologie & Inovație: Digitalizare în sistemul financiar românesc : Proiect de referință – Digitalizarea proceselor în FNGCIMM: Robotul Alex

• 20 de ani de Euro

• Anticipații CFA România privind evoluția economiei

– indicator de încredere CFA România – evoluția piețelor financiare – evoluția indicatorilor macroeconomici

• Sistemul bancar – provocări 2019 și impactul asupra economiei românești

• Productivitatea întreprinderilor din România dupa aderarea la UE

• Q&A

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *