Cum Investim Resursele Financiare, Personale și Corporative

19 mai 2022, 10:00 – 13:00 , ZOOM

Cum Investim Resursele Financiare, Personale și Corporative

AGENDA

Cum Investim Resursele Financiare, Personale și Corporative

Sesiune de discutii in Focusuri

În prezent climatul investițional este unul al contrastelor și se confruntă cu provocări fără precedent, în contextul persistenței presiunilor inflaționiste la un nivel ridicat și consecințelor evenimentelor din Ucraina- riscuri, incertitudini dar și oportunități.

Profesioniștii invitați vor analiza tabloul în ansamblu al climatului investițional în contextul noilor paradigme. “În prezent climatul investițional se confruntă cu provocări fără precedent, în contextul persistenței presiunilor inflaționiste la un nivel ridicat și consecințelor evenimentelor din Ucraina. Ajustările recente din sfera piețelor de capital exprimă premise mai puțin favorabile pentru dinamica economiei reale pe termen scurt. Pe de altă parte, din perspectiva teoretică, costurile reale de finanțare se mențin la un nivel foarte scăzut, factor cu impact pozitiv pentru investițiile companiilor și consecințe la nivelul pieței forței de muncă. Acest scenariu este susținut și de planurile investiționale semnalate de Guverne după incidența pandemiei, pentru tranziția spre economia verde, digitală și rezistentă la șocuri. În ceea ce privește populația, se evidențiază creșterea puternică a ratei de economisire după incidența crizei sanitare, precum și deteriorarea venitului real disponibil în perioada recentă, în contextul intensificării presiunilor inflaționiste. Per ansamblu, subliniem faptul că perspectivele pentru climatul investițional (la nivel de companii și în sfera populației) se mențin favorabile pe termen mediu în grupul Euro-Atlantic (inclusiv România), scenariususținut de o serie de factori, inclusiv implementarea de investiții publice pentru modernizarea infrastructurii și contracararea consecințelor evenimentelor din Ucraina (de-globalizare în trimestrele următoare).”

Andrei Radulescu

“Depinde foarte mult cum mediul de afaceri și investitorii (inclusiv cei de retail) se vor reorienta și vor profita de noile oportunități, vizând tot mai mult domeniile care aduc valoare adăugată și sunt prietenoase cu mediul, precum și cum autoritățile statului își vor concentra eforturile în conturarea unor politici industriale coerente și sustenabile pe termen mediu și lung”, consideră profesorul Bogdan Sebastian Căpraru.

• Climatul investițional în context de suprapunere de șocuri

• Factorii care influențează climatul investițional

• Oportunități oferite de economia României

• Investiții în active financiare vs bunuri

• Estimări privind contextul investițional în perspectivă financiară

• Cum selectăm proiectele investiționale

• Cum am putea valorifica activele necorporale de tip knowledge?

• Diversificarea riscului personal și corporativ

Moderator: Adrian Locusteanu, Head of Demand Thoughtworks

Speakeri Invitați:

Florin Dănescu, președinte executiv Asociația Română a Băncilor

Dr.Andrei Rădulescu, macroeconomist, director Departament Analiza macroeconomică Banca Transilvania, Senior Researcher IFM Academia Română

Aurel Bernat, CEO BT Asset Management

Prof.univ.dr. Bogdan Căpraru, Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Călin Rangu, Director Rezoluție FGA, Decan Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor Universitatea Danubius

Claudiu Cazacu, Investor, Entrepreneur, Consulting Strategist at X-Trade Brokers DM

Phd. Adrian Codirlașu, vicepreșdinte, CFA Society România & AAFBR

MODERATORI&SPEAKERI

Moderatorii si Speakerii evenimentului sunt antreprenori, top manageri, experti, specialisti, ministrii, secretari de stat, reprezentanti ai autoritatilor, profesori universitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *