9 decembrie 2022, online, 10.00-12.30
Motto:
”Timpurile se schimbă, iar noi ne schimbăm împreună cu ele”
O dezbatere la cald cu personalități ale scenei politice, economice, antreprenoriale, culturale, bancare și financiare românești.
Un tur al anului 2022, cât și previziuni pentru 2023. Debutul anului a adus în prim-plan războiul din Ucraina, cu toate implicațiile lui, începând de la criza umanitară, continuând cu tensiunile geopolitice, criza energetică, dezechilibrele majore în plan economic internațional și dificultatea întrevederii unei soluții și a unui moment de pace.
Confruntările militare, consecințele la nivel internațional, implicațiile sociale și provocările diplomatice, vor fi probabil subiectele agendei globale pentru mai mulți ani.
În a doua parte a anului s-au făcut simțite inflația, creșterea generalizată dar neuniformă a dobânzilor și încheierea unei ere a “banilor ieftini”. La prima vedere, “ingredientele” problemei par a fi clasice și prin urmare, relativ ușor de gestionat. La o privire mai atentă, situația este vizibil diferită. Refacerea echilibrelor macroeconomice, expresie a convergenței nominale, readucerea sistemelor financiare, în detaliu și implicit în ansamblu, în stare normală de stabilitate, vector al dezvoltării economice și
convergenței reale și, nu în ultimul rând, menținerea și eventual consolidarea încrederii, expresie a susținerii și conformării din partea societății, trebuie să fie realizate prin politici și măsuri care
simultan, vor proteja mediul înconjurător.
Ce am învățat în perioade de crize? Am înțeles că avem resurse nebănuite, că ne putem adapta la condiții grele, chiar ieșite din comun. De asemenea, am învățat că mersul lucrurilor se poate schimba incredibil de repede și că reziliența este abilitatea de care avem cel mai mult nevoie în viață. Anii aceștia ne – au învățat multe lecții, dar una dintre cele mai importante este aceea că trebuie să rămânem flexibili și să ne creștem capacitatea, ca simpli indivizi și ca profesioniști, de a ne adapta rapid la evenimente cu evoluție impredictibilă. Perioada aceasta a produs stres și, uneori, nesiguranță, dar ne-a adus mai aproape unii de alții, ne-a reamintit cum este să fim noi înșine în adevăratul sens al cuvântului. Până la urmă, am parcurs lecții despre omenie, bucurie, speranță, adaptabilitate, am dat examene și ne dorim să credem cu toții că am promovat!
Chiar și online, Oxygen Events aduce oamenii împreună! Apropierea nu trebuie să fie provocată de vreo criză, ci o normalitate, o valoare personală după care să ne ghidăm fiecare dintre noi.
Moderator:
Mircea Șcheau – Cercetător Asociat, Institutul de Cercetări Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai.
Guest Speakers:
Iulian Chifu – Consilier de Stat la Cancelaria Primului Ministru
Adrian Vasilescu – Consilier al Guvernatorului BNR
Speakeri:
general de brigadă Anton Rog – Directorul Centrului Național Cyberint
Dan Cîmpean – Directorul Directoratului Național de Securitate Cibernetică
Stere Farmache – Membru al Directoratului din Fondul Român de Contragarantare
Prof. Univ. Dan Dungaciu – Directorul Institutului de Științe Politice Ion I.C.Brătianu al Academiei Române
Florin Dănescu – Președinte executiv Asociația Română a Băncilor
Mirela Iovu – Președinte ACJSFB și Vicepreședinte CEC Bank
P.h.D Violeta Ciurel – Profesor Asebuss
Cristian Nacu – Senior Country Officer IFC- divizia Băncii Mondiale
Călin Rangu – Decan Universitatea Danubius
Am participat la un eveniment deosebit, cu o agenda foarte generoasa, interesanta si de actualitate, sustinut de catre organizatori, moderatori si invitati de marca si pentru care va multumesc.
Speackerii, profesionisti cu experienta in domeniu , ne-au furnizat informatii si opinii interesante cu privire la temele puse in discutie dar ce m-a impresionat mai mult a fost profesionalismul, transparenta si dezinvoltura cu care au facut-o.
Mult succes in continuare!